fbpx
was successfully added to your cart.

gavekurven-blog

Gavekurven – en fantastisk gave

By | Ukategoriseret | No Comments

En gavekurv er en af de bedste gaver, man kan give. En rigtig god værtindegave, – og så er den perfekt at have med til fødselsdage, receptioner, jubilæer og lign. Og er der nogen, du savner og ikke kan være sammen med, er det altid et hit at sende en gavekurv med lidt kærlighed og gode delikatesser.

I vores butik i Agger har vi et stort udvalg af lokale specialiteter til både små og store gavekurve, som vi naturligvis pakker efter dine ønsker.

Du har også mulighed for at bestille gavekurven på vores webshop. Det gør du sådan:

Step 1: vælg kurvens type og størrelse her: gavekurv  Husk også at vælge indpakning

Step 2: vælg de produkter, der skal i kurven. Det kunne fx være mad eller ting til køkkenet

Step 3: skal du have et kort med, så se vores lejlighedskort

Step 4: gå til betaling og vælg om gavekurven skal sendes, eller om du afhenter den i butikken. Vores åbningstider kan du finde under siden Om

kludetaeppe

Rester vs. ressourcer

By | Bæredygtighed | No Comments

Fraklip

I fremstillingen af tøj er det umuligt at undgå, at der bliver fraklip. I mange af vores designs går vi ud fra konceptet om ”zero waste”, så vi sikrer, at vi får mest muligt ud af materialet, og at mindst muligt bliver til affald. Lidt rester bliver der dog altid, men i Design Agger bliver intet af det smidt ud.

Rester bliver til en ny ressource

Af stofresterne fra vores tøjproduktion fremstiller vi kludetæpper. Selv helt små stykker fra ca. 2 x 20 cm bliver anvendt med en smart teknik, der gør knuder overflødige. Kludetæpperne er unikke, og fortæller hver især deres helt egen historie. På billedet kan du se, hvordan dette tæppe er knyttet af rester af nyt tekstil fra hørkjoler, bluser, stribede T-shirts og tørklæder, – men også af rester fra ”gamle” tekstiler, vi har upcyclet til kimonoer. Så dette er ikke blot endnu et flot kludetæppe, men i høj grad også en fortælling om, hvordan man kan skabe smukke og unikke ting af affald.

I et tæppe på ca. 60 x 100 cm bruges der gennemsnitligt 136 m stofstrimler. Tæpperne er ikke vævet på traditionel vis, men flettet med en teknik der minder om det, man anvender til pileflet. På denne måde bliver tæppet robust og tykt, og da det ikke indeholder knuder, er det også rart at gå på. Det er håndlavet kvalitet, som tager mange timer at lave, og du kan derfor kun lejlighedsvis finde én i butikken eller på vores webshop.

I den moderne verden har det meste af det, vi kasserer, intet nyt formål og ender oftest på forbrændingsanlægget. Vi ønsker ikke at bidrage til mængden af affald, så alt, der bliver tilovers i vores bæredygtige produktion af tøj, bliver brugt til nye formål eller sendt videre til recirkulation.

blog maj sustain yearly

Tips til et mere bæredygtigt liv

By | Bæredygtighed | No Comments

Sustain Yearly

‘Det er nu, vi skal tilbage til naturen… Vi skal ud og rulle os i mudderet, brænde os på nælderne og kigge på stjernehimlen. Nu’. Det siger Susan Mogensen, studerende miljøøkonom og blogger. I bladet Sustain Yearly skriver hun stof til eftertanke om naturen.

Vi læser og hører meget om klimaændringer. Om bæredygtighed. Men hvad er det egentlig? Bæredygtighed handler om, hvordan vi kan passe på jorden, så den ikke tager skade af den måde, vi lever på.

(Vi oplever det selv: en tør sommer, en vinter uden sne og for meget nedbør andetsteds i verden. Vi er afhængige af naturen, men vi er ligeglade med det. Og nogle gange vil vi passe på, men vi ved ikke præcis hvad vi skal gøre. )

Mange mennesker er bekymrede over overflod af plastik i naturen, om køb-og-smid-væk-kulturen. Spørger du til tider dig selv: Hvad kan jeg ændre for at gøre verden til et bedre sted? Hvad er meningen? Er mit lille bidrag ikke kun en dråbe i havet? Nogle gange er det også en stor udfordring at ændre sine vaner. Men alle, også du, kan gøre en forskel!

Hvis du ikke ved, hvor du skal starte, så er Sustain Yearly magasinet en god guide til at blive inspireret. Baseret på årstiderne, giver redaktørerne dig masser af tips til at gøre dit liv mere bæredygtigt trin for trin. Du kan læse interviews med personer, hvis hjerte banker for bæredygtighed. Du får opskrifter til grønnere madvaner og ideer, som giver stof til eftertanke.

Nogle generelle tips til at leve et mere bæredygtigt liv:

  • spis mindre (eller intet) kød.
  • køb ikke nye ting, men genbrug eller upcycle.
  • brug ikke plastik, som du smider væk efter én gang.
  • tag et kig på dine rengøringsmidler; hvor miljøvenlige er de?
  • hvis du går ud i naturen, kan du tage en tom pose med dig for at samle skrald op. Eller hvis du går en spontan tur, er der chancer for, at du vil finde en tom plastpose, du kan fylde i 😉

Og nogle tips til den sidste forårsmåned og begyndelsen af sommeren:

  • har du allerede arrangeret din sommerferie? Er det altid med fly? Hvorfor ikke holde ferie tættere på hjemmet? Ved du, hvor smuk naturen er i dit område?
  • saml grønt og krydderurter i den vilde natur. Det er nu tid til ramsløg. I Sustain Yearly finder du en lækker opskrift på ramsløgssuppe! Men pas på planter, der er giftige – eksempler på dette kan også findes i magasinet.
  • tag en morgendukkert i havet i begyndelsen af juni, hvor vandet har en snert af kulde, og stranden er mennesketom.
  • gå oftere barfodet.
  • arranger en ‘grøn’ fest. Hvordan? Læs det i Sustain Yearly 🙂

‘Du kan ikke rykke verden, før du rykker dig selv’ – Sandja Brügmann.

Kimonoer med attitude og historie

By | Mode | 2 Comments

Både attitude og beskedenhed, sex appeal og enkelhed – denims tidløse udtryk passer til alle mennesker og enhver tøjstil. Materialet er langtidsholdbart og slidstærkt. Efter et liv som jeans, har denim stadig masser af levetid foran sig. Derfor vælger vi blå denim som grundlag for vores nye kimonoer.

Bæredygtighed er moderigtigt, også i modeverdenen. Under World Economic Forum i Davos opfordrede kronprinsesse Mary også til bæredygtig produktion af tøj. Alligevel er der stadig stor mangel på gennemsigtighed i tøjindustrien.

Hos os kommer bæredygtighed først i alt, hvad vi foretager os. Og da vi arbejder med hele værdikæden på vores systue i Agger, er gennemsigtigheden hos Design Agger lige så klar som den rene luft over Thy og Vesterhavet.

Vores historie

Genbrug er en anden vigtig del af vores brand, og vi viser det med vores ‘nye’ kimonoer. Vi laver dem af brugte og kasserede jeans, men også af andre tekstiler, der herved får nyt liv. Materialerne får vi hovedsageligt fra forskellige genbrugsbutikker.

Derefter klipper og skærer vi, sorterer, tilpasser og måler, og så søger vi med kærlighed og opmærksomhed design og farvenuancer, der passer godt sammen.

På den måde former alle de udklippede denimstykker en ny kimono. Hvert enkelt stykke har sin egen historie og samlet set bliver de til et nyt kapitel i vores historie. Da hver kimono er unik, giver vi dem også et navn.

Fortæl os din historie!

Du kan skrive din historie sammen med os. Fordi: for hver denim-kimono vi sælger, planter vi et træ. På den måde kan du også bidrage til at gøre vores planet lidt smukkere og grønnere. Vi er vilde med, at du fortæller os om dit kapitel i kimono-historien. Vi giver hver kimono navn efter kvinder, der har inspireret os. Du kan også være med til at give dit bud på hvad vores næste kimono skal hedde. Har du en bedstemor eller oldemor, som du synes vi skal opkalde vores kimono efter? Og hvordan har hun inspireret dig? Fortæl os din historie.

blog

Made in Denmark

By | Mode | No Comments

Nyeste udspil fra Design Agger er mere kvalitetstøj til voksne kvinder.Denne kollektion er en blanding af T-shirts og hættetrøjer, samt flotte bluser du kan bruge både til hverdag og fest; – og som altid klipper og syer vi selv tøjet efter dine ønsker.

Thybomål – ja tak

Både T-shirts og hættetrøjer fås nu også med en printet tekst. Det kan nogle gange være en udfordring at leve sammen med en surfer, som gerne vil have alt sit udstyr omkring sig og i hele huset. Det kan derfor blive nødvendigt at opstille nogle regler, så der bliver plads til alle. Dette print er det første, som på thybomål og med et glimt i øjet kommer med en henvisning til, at surfbrættet ikke behøver at skulle stå inde ved siden af sengen 🙂

Hvor godt kender du din tøjproducent?

By | Mode | No Comments

I Design Agger sælger vi ikke kun brugskunst men også kjoler, bluser, T-shirts og bukser. Og vi fremstiller selv tøjet. Du behøver altså ikke bekymre dig om, hvor i verden eller under hvilke forhold tøjet er produceret. På Design Aggers systue i Thy klipper og syer vi dit nye tøj, – og lige efter dine mål og ønsker.

Tøjet er nemlig CUSTOMMADE. Det vil sige, at DU vælger, hvordan det skal se ud, – ud fra de rammer vi har opstillet. Og har du nogle særlige ønsker, så finder vi nok også en løsning på det 🙂

Nyt navn og butik

By | Mode | No Comments

I det forløbne år er der sket mange ting: først og fremmest har Tordenvand, alias Berith startet et samarbejde med Din Kjole, alias Iben. Vi er stadig 2 uafhængige firmaer, men vi har lejet forretningslokaler sammen. Og hvor kan man finde et skønnere sted til en skøn butik end i Agger i det dejlige Thy og midt i Cold Hawaii?

Det betyder, at vi nu sælger varer fra vore egne produktioner men også andres varer i butikken. Og da butikken har fået navnet Design Agger, har vi valgt også at ændre webshoppens navn til det samme.

Du er altid velkommen i vores lille butik 🙂

Bæredygtig produktion

Omdrejningspunktet for virksomheden Design Agger er bæredygtighed. I vores designs og produktion så vel som i vores øvrige aktiviteter i det tilstødende lokale “Sømrummet” bestræber vi os på at vise, at man:

– kan producere bæredygtigt kvalitetstøj i DK

– kan lave smarte styles med genbrugstekstil

– kan vælge en miljøvenlig tilgang til forbrug

– kan udvise omtanke for mennesker og miljø