fbpx
was successfully added to your cart.

blog maj sustain yearly

Tips til et mere bæredygtigt liv

By | Ukategoriseret | No Comments

Sustain Yearly

‘Det er nu, vi skal tilbage til naturen… Vi skal ud og rulle os i mudderet, brænde os på nælderne og kigge på stjernehimlen. Nu’. Det siger Susan Mogensen, studerende miljøøkonom og blogger. I bladet Sustain Yearly skriver hun stof til eftertanke om naturen.

Vi læser og hører meget om klimaændringer. Om bæredygtighed. Men hvad er det egentlig? Bæredygtighed handler om, hvordan vi kan passe på jorden, så den ikke tager skade af den måde, vi lever på.

(Vi oplever det for os selv: en tør sommer, en vinter uden sne og for meget nedbør andetsteds i verden. Vi er afhængige af naturen, men vi er ligeglade med det. Og nogle gange vil vi passe på, men vi ved ikke præcis hvad vi skal gøre. )

Mange mennesker er bekymrede over overflod af plastik i naturen, om køb-og-smid-væk-kulturen. Spørger du til tider dig selv: Hvad kan jeg ændre for at gøre verden til et bedre sted? Hvad er meningen? Er mit lille bidrag ikke kun en dråbe i havet? Nogle gange er det også en stor udfordring at ændre sine vaner. Men alle, også du, kan gøre en forskel!

Hvis du ikke ved, hvor du skal starte, så er Sustain Yearly magasinet en god guide til at blive inspireret. Baseret på årstiderne, giver redaktørerne dig masser af tips til at gøre dit liv mere bæredygtigt trin for trin. Du kan læse interviews med personer, hvis hjerte banker for bæredygtighed. Du får opskrifter til grønnere madvaner og ideer, som giver stof til eftertanke.

Nogle generelle tips til at leve et mere bæredygtigt liv:

  • spis mindre (eller intet) kød.
  • køb ikke nye ting, men genbrug eller upcycle.
  • brug ikke plastik, som du smider væk efter én gang.
  • tag et kig på dine rengøringsmidler; hvor miljøvenlige er de?
  • hvis du går ud i naturen, skal du tage en tom pose med dig for at samle skrald op. Eller hvis du går en spontan tur, er der chancer for, at du vil finde en tom plastpose, du kan fylde i 😉

Og nogle tips til den sidste forårsmåned og begyndelsen af sommeren:

  • har du allerede arrangeret din sommerferie? Er det altid med fly? Hvorfor ikke holde ferie tættere på hjemmet? Ved du, hvor smuk naturen er i dit område?
  • saml grønt og krydderurter i den vilde natur. Det er nu tid til ramsløg. I Sustain Yearly finder du en lækker opskrift på ramsløgssuppe! Men pas på planter, der er giftige – eksempler på dette kan også findes i magasinet.
  • tag en morgendukkert i havet i begyndelsen af juni, hvor vandet har en snert af kulde, og stranden er mennesketom.
  • gå oftere barfodet.
  • arranger en ‘grøn’ fest. Hvordan? Læs det i Sustain Yearly 🙂

‘Du kan ikke rykke verden, før du rykker dig selv’ – Sandja Brügmann.

Vi sælger Sustain Yearly-magasinet i vores butik i Agger og i webshoppen til kun kr. 100,- resten af maj måned (normalpris kr. 150,-) til de første 10, der køber magasinet. Køb Sustain Yearly her.

Og nu er vi naturligvis nysgerrige: hvad er din største udfordring i forhold til at leve bæredygtigt?

 

Kimonoer med attitude og historie

By | Mode | 2 Comments

Både attitude og beskedenhed, sex appeal og enkelhed – denims tidløse udtryk passer til alle mennesker og enhver tøjstil. Materialet er langtidsholdbart og slidstærkt. Efter et liv som jeans, har denim stadig masser af levetid foran sig. Derfor vælger vi blå denim som grundlag for vores nye kimonoer.

Bæredygtighed er moderigtigt, også i modeverdenen. Under World Economic Forum i Davos opfordrede kronprinsesse Mary også til bæredygtig produktion af tøj. Alligevel er der stadig stor mangel på gennemsigtighed i tøjindustrien.

Hos os kommer bæredygtighed først i alt, hvad vi foretager os. Og da vi arbejder med hele værdikæden på vores systue i Agger, er gennemsigtigheden hos Design Agger lige så klar som den rene luft over Thy og Vesterhavet.

Vores historie

Genbrug er en anden vigtig del af vores brand, og vi viser det med vores ‘nye’ kimonoer. Vi laver dem af brugte og kasserede jeans, men også af andre tekstiler, der herved får nyt liv. Materialerne får vi hovedsageligt fra forskellige genbrugsbutikker.

Derefter klipper og skærer vi, sorterer, tilpasser og måler, og så søger vi med kærlighed og opmærksomhed design og farvenuancer, der passer godt sammen.

På den måde former alle de udklippede denimstykker en ny kimono. Hvert enkelt stykke har sin egen historie og samlet set bliver de til et nyt kapitel i vores historie. Da hver kimono er unik, giver vi dem også et navn.

Fortæl os din historie!

Du kan skrive din historie sammen med os. Fordi: for hver denim-kimono vi sælger, planter vi et træ. På den måde kan du også bidrage til at gøre vores planet lidt smukkere og grønnere. Vi er vilde med, at du fortæller os om dit kapitel i kimono-historien. Vi giver hver kimono navn efter kvinder, der har inspireret os. Du kan også være med til at give dit bud på hvad vores næste kimono skal hedde. Har du en bedstemor eller oldemor, som du synes vi skal opkalde vores kimono efter? Og hvordan har hun inspireret dig? Fortæl os din historie.

blog

Made in Denmark

By | Mode | No Comments

Nyeste udspil fra Design Agger er mere kvalitetstøj til voksne kvinder.Denne kollektion er en blanding af T-shirts og hættetrøjer, samt flotte bluser du kan bruge både til hverdag og fest; – og som altid klipper og syer vi selv tøjet efter dine ønsker.

Thybomål – ja tak

Både T-shirts og hættetrøjer fås nu også med en printet tekst. Det kan nogle gange være en udfordring at leve sammen med en surfer, som gerne vil have alt sit udstyr omkring sig og i hele huset. Det kan derfor blive nødvendigt at opstille nogle regler, så der bliver plads til alle. Dette print er det første, som på thybomål og med et glimt i øjet kommer med en henvisning til, at surfbrættet ikke behøver at skulle stå inde ved siden af sengen 🙂

Hvor godt kender du din tøjproducent?

By | Mode | No Comments

I Design Agger sælger vi ikke kun brugskunst men også kjoler, bluser, T-shirts og bukser. Og vi fremstiller selv tøjet. Du behøver altså ikke bekymre dig om, hvor i verden eller under hvilke forhold tøjet er produceret. På Design Aggers systue i Thy klipper og syer vi dit nye tøj, – og lige efter dine mål og ønsker.

Tøjet er nemlig CUSTOMMADE. Det vil sige, at DU vælger, hvordan det skal se ud, – ud fra de rammer vi har opstillet. Og har du nogle særlige ønsker, så finder vi nok også en løsning på det 🙂

butik

Nyt navn og butik

By | Mode | No Comments

I det forløbne år er der sket mange ting: først og fremmest har Tordenvand, alias Berith startet et samarbejde med Din Kjole, alias Iben. Vi er stadig 2 uafhængige firmaer, men vi har lejet forretningslokaler sammen. Og hvor kan man finde et skønnere sted til en skøn butik end i Agger i det dejlige Thy og midt i Cold Hawaii?

Det betyder, at vi nu sælger varer fra vore egne produktioner men også andres varer i butikken. Og da butikken har fået navnet Design Agger, har vi valgt også at ændre webshoppens navn til det samme.

Du er altid velkommen i vores lille butik 🙂

Slap af og nyd vores nye webshop

By | Ukategoriseret | No Comments

Så skete det endelig, – det som vi længe har ventet på og glædet os til. Nemlig at vores nye webshop blev lanceret. Vi synes selv, at den er blevet helt vildt flot med store fine billeder og mere fokus på produkterne. Håber også, at I synes godt om den 🙂

I menu-punktet ‘Om os’ kan du desuden læse lidt mere om vores lille virksomhed og hvorfor, vi laver de produkter, vi gør.

Så læn dig tilbage i puderne og tag et kig rundt i vores nye webshop.

God fornøjelse

Vitaminer

By | Ukategoriseret | No Comments

Det er ganske vist, at kalenderen nu viser november. Bladene blæser af træerne, og temperaturen falder. Men man kan jo ikke lade være med at synes godt om denne årstid og al dens overflod, og her i vores have er der stadig masser af skønne vitaminer at hente.

Glædeligt efterår til jer alle derude.

Berith

Bæredygtig produktion

Omdrejningspunktet for virksomheden Design Agger er bæredygtighed. I vores designs og produktion så vel som i vores øvrige aktiviteter i det tilstødende lokale “Sømrummet” bestræber vi os på at vise, at man:

– kan producere bæredygtigt kvalitetstøj i DK

– kan lave smarte styles med genbrugstekstil

– kan vælge en miljøvenlig tilgang til forbrug

– kan udvise omtanke for mennesker og miljø

Tilmeld nyhedsbrev

Du kan tilmelde dig vores nyhedsbrev, vi udsender ca. 6 gange om året.