I fremstillingen af tøj er det umuligt at undgå, at der bliver fraklip. I mange af vores designs går vi ud fra konceptet om ”zero waste”, så vi sikrer, at vi får mest muligt ud af materialet, og at mindst muligt går til spilde. Lidt rester bliver der dog altid, men i Design Agger prøver vi at bruge så mange af resterne som muligt.

Vi bruger kun genanvendte materialer på systuen, og en del af det tøj, vi sælger i butikken og på webshoppen, er skjorter, bluser og toppe, som er fremstillet af brugte herreskjorter. Vi har valgt at arbejde med netop herreskjorter, fordi de tit er syet af bomuld i en god kvalitet, og at de ofte kun bliver kasserede pga. slid på manchetter og krave. Andre gange kan det være huller eller misfarvninger eller pletter, som vi i produktionen så går udenom.

Selvom vi upcycler så meget, som vi kan, står vi stadig tilbage med nogle gode stykker fra de opklippede skjorter. Stykkerne bliver herefter sorteret i nuancer og kvalitet, og ud af dette fremkommer så de skønneste shorts. De er bløde og behagelige og lidt oversize, og man kan bruge dem både i sommervejr og som nattøj.

Vi ønsker ikke at bidrage yderligere til mængden af affald, så alt fraklip fra symaskinerne, og det der bliver tilovers i vores bæredygtige produktion af tøj, bliver sendt videre til recirkulation.