Fraklip

I fremstillingen af tøj er det umuligt at undgå, at der bliver fraklip. I mange af vores designs går vi ud fra konceptet om ”zero waste”, så vi sikrer, at vi får mest muligt ud af materialet, og at mindst muligt bliver til affald. Lidt rester bliver der dog altid, men i Design Agger bliver intet af det smidt ud.

Rester bliver til en ny ressource

Af stofresterne fra vores tøjproduktion fremstiller vi kludetæpper. Selv helt små stykker fra ca. 2 x 20 cm bliver anvendt med en smart teknik, der gør knuder overflødige. Kludetæpperne er unikke, og fortæller hver især deres helt egen historie. På billedet kan du se, hvordan dette tæppe er knyttet af rester af nyt tekstil fra hørkjoler, bluser, stribede T-shirts og tørklæder, – men også af rester fra ”gamle” tekstiler, vi har upcyclet til kimonoer. Så dette er ikke blot endnu et flot kludetæppe, men i høj grad også en fortælling om, hvordan man kan skabe smukke og unikke ting af affald.

I et tæppe på ca. 60 x 100 cm bruges der gennemsnitligt 136 m stofstrimler. Tæpperne er ikke vævet på traditionel vis, men flettet med en teknik der minder om det, man anvender til pileflet. På denne måde bliver tæppet robust og tykt, og da det ikke indeholder knuder, er det også rart at gå på. Det er håndlavet kvalitet, som tager mange timer at lave, og du kan derfor kun lejlighedsvis finde én i butikken eller på vores webshop.

I den moderne verden har det meste af det, vi kasserer, intet nyt formål og ender oftest på forbrændingsanlægget. Vi ønsker ikke at bidrage til mængden af affald, så alt, der bliver tilovers i vores bæredygtige produktion af tøj, bliver brugt til nye formål eller sendt videre til recirkulation.