De smukke flettede kurve fra Madam Græskar kommer i et væld af farver, størrelser og typer. Men mange spørger sig selv: – hvor store er de egentlig, og hvor meget kan der være i dem? Det gives der nok ikke et entydigt svar på, men jeg skal forsøge at give nogle eksempler, som også er suppleret her af fotos.

Kurvene af græs er vævet i et lag, og de har matchende stof med snoretræk, så man kan lukke til foroven. Hankene er ikke så lange på disse kurve, og de egner sig derfor ikke så godt til at tage op på skulderen. De fås i størrelserne: mellem, stor og XL, – men engang imellem sker det, at vi også får et par stykker i størrelsen: lille. På et af billederne er de 4 størrelser stillet op ved siden af hinanden, så man bedre kan se forskellen.

Kurvetaskerne af bast fås i 4 størrelser: lille, mellem, stor og XL. De er vævet i 2 lag med bast yderst og græs indvendig, og de har samme snorelukning som kurvene af græs. Disse kurve har længere hanke, og man kan derfor nemmere bære dem på skulderen. På et af billederne er 4 af de stribede stillet op for at tydeliggøre størrelsesforholdet.

Anvendelsesmulighederne er utallige. De er gode både til indkøb, som håndtaske, til strikketøj, picnickurv m.m., og de er meget dekorative at bruge til opbevaring. Her kommer lidt om, hvad man fx kan bruge dem til, og hvad de enkelte str. kan rumme.

Lille: god til det lille strikketøj (både som opbevaring og på farten); som håndtaske; på svampeturen m.m.

Mellem: god til det lidt større strikketøj; passer perfekt som picnickurv eller til mindre indkøb

Stor: perfekt str. til opbevaring af ekstra plaider, puder m.m.; til lidt større indkøb osv.

XL: god som strandtaske eller når du skal overnatte hos veninden og gerne vil have din egen pude, morgenkåbe, ekstra tøj osv. med

 

På billedet med 5 kurve er det som flg.: Vaffelflettet stor, Vaffelflettet mellem, Kurvetaske af bast lille, Minikurv og Lille Pose.

På et andet billede med 4 kurve ser man flg.: Kurvetaske af bast mellem, Vaffelflettet mellem, Vaffelflettet stor og Kurvetaske af bast stor.