fbpx
was successfully added to your cart.

Sustain Yearly

‘Det er nu, vi skal tilbage til naturen… Vi skal ud og rulle os i mudderet, brænde os på nælderne og kigge på stjernehimlen. Nu’. Det siger Susan Mogensen, studerende miljøøkonom og blogger. I bladet Sustain Yearly skriver hun stof til eftertanke om naturen.

Vi læser og hører meget om klimaændringer. Om bæredygtighed. Men hvad er det egentlig? Bæredygtighed handler om, hvordan vi kan passe på jorden, så den ikke tager skade af den måde, vi lever på.

(Vi oplever det selv: en tør sommer, en vinter uden sne og for meget nedbør andetsteds i verden. Vi er afhængige af naturen, men vi er ligeglade med det. Og nogle gange vil vi passe på, men vi ved ikke præcis hvad vi skal gøre. )

Mange mennesker er bekymrede over overflod af plastik i naturen, om køb-og-smid-væk-kulturen. Spørger du til tider dig selv: Hvad kan jeg ændre for at gøre verden til et bedre sted? Hvad er meningen? Er mit lille bidrag ikke kun en dråbe i havet? Nogle gange er det også en stor udfordring at ændre sine vaner. Men alle, også du, kan gøre en forskel!

Hvis du ikke ved, hvor du skal starte, så er Sustain Yearly magasinet en god guide til at blive inspireret. Baseret på årstiderne, giver redaktørerne dig masser af tips til at gøre dit liv mere bæredygtigt trin for trin. Du kan læse interviews med personer, hvis hjerte banker for bæredygtighed. Du får opskrifter til grønnere madvaner og ideer, som giver stof til eftertanke.

Nogle generelle tips til at leve et mere bæredygtigt liv:

  • spis mindre (eller intet) kød.
  • køb ikke nye ting, men genbrug eller upcycle.
  • brug ikke plastik, som du smider væk efter én gang.
  • tag et kig på dine rengøringsmidler; hvor miljøvenlige er de?
  • hvis du går ud i naturen, kan du tage en tom pose med dig for at samle skrald op. Eller hvis du går en spontan tur, er der chancer for, at du vil finde en tom plastpose, du kan fylde i 😉

Og nogle tips til den sidste forårsmåned og begyndelsen af sommeren:

  • har du allerede arrangeret din sommerferie? Er det altid med fly? Hvorfor ikke holde ferie tættere på hjemmet? Ved du, hvor smuk naturen er i dit område?
  • saml grønt og krydderurter i den vilde natur. Det er nu tid til ramsløg. I Sustain Yearly finder du en lækker opskrift på ramsløgssuppe! Men pas på planter, der er giftige – eksempler på dette kan også findes i magasinet.
  • tag en morgendukkert i havet i begyndelsen af juni, hvor vandet har en snert af kulde, og stranden er mennesketom.
  • gå oftere barfodet.
  • arranger en ‘grøn’ fest. Hvordan? Læs det i Sustain Yearly 🙂

‘Du kan ikke rykke verden, før du rykker dig selv’ – Sandja Brügmann.

Bæredygtig produktion

Omdrejningspunktet for virksomheden Design Agger er bæredygtighed. I vores designs og produktion så vel som i vores øvrige aktiviteter i det tilstødende lokale “Sømrummet” bestræber vi os på at vise, at man:

– kan producere bæredygtigt kvalitetstøj i DK

– kan lave smarte styles med genbrugstekstil

– kan vælge en miljøvenlig tilgang til forbrug

– kan udvise omtanke for mennesker og miljø