Fra Thylands Avis d. 17. august 2017

Agger er et godt sted at have en butik

 

Pressemeddelelse 10.12.2012

Ulven inspirerer taske-kunstner

Lancerer ny ulvekollektion af håndsyede tasker

”Ulven fra Thy” har inspireret iværksætter Berith Fyhring så meget, at hun nu lancerer en kollektion af håndsyede ulvetasker. De håndsyede tasker er syet af pelslignende stof og designet af hende selv – ligesom alle de andre helt unikke tasker, som hun sælger på sin nye webshop, Tordenvand.com.

Hun henter sin inspiration til taskerne fra Nationalpark Thy, hvor hun bor tæt på og derfor var det oplagt, at inddrage ulven i designet.

–          Det har været spændende at følge med i, at der pludselig dukkede et ”ulvelignende dyr” op i Nationalpark Thy. Derfor tænkte jeg, at det kunne være sjovt at bruge det kunstnerisk, fortæller Berith Fyhring.

Unikke produkter til unikke mennesker

Hun bor tæt på Nationalpark Thy og har opkaldt sit nye firma efter et sted i nationalparken; Tordenvandsbakker. Det ligger i udkanten af klitplantagen i et område med både skov og åben klithede lige ud til Vesterhavet.

–          Her er højt til himlen og ingen krav. Man kan gå i sine egne tanker og bare nyde at være til. Man får ro i sjælen og bliver tanket op med ny energi. Det er den mangfoldighed og forskelligartethed, der findes i naturen, der inspirerer mig til at skabe unikke produkter til unikke mennesker, fortæller Berith Fyhring.

Støtter en god sag

Hun har netop åbnet en ny webshop med tasker håndsyet af genbrugsstof, hvor konceptet er, at hun designer tasker af genbrugsstof, som hun køber i genbrugsbutikker, hvor overskuddet går til velgørende formål.

–          Derfor støtter man både en god sag og sparer miljøet for endnu en pose, forklarer Berith Fyhring, der bruger genbrugsstoffet i sin kunstneriske proces:

–          Det er en udfordrende proces, at skabe noget ud af et allerede eksisterende produkt.  Det giver nogle uundgåelige begrænsninger, som sætter kreativiteten i gang, og som resulterer i nye og anderledes tasker, siger hun.

45-årige Berith Fyhring er til daglig viceforstander på Svankjær Efterskole, og det er hendes mål på sigt at kunne leve af at designe håndsyede, unikke tasker med inspiration fra Nationalpark Thy.