Hvem er vi

Bag Design Agger står 2 kvinder med en fælles vision.

Christina er opvokset i Thy i 80’erne. Hun trådte sine barnesko i Vorupør, og efter flere år i tøjbranchen med base i forskellige større byer er hun flyttet “hjem”. Her har hun stiftet familie, og er startet på et nyt arbejdsliv som partner i Design Agger.

Berith voksede op i 70’erne’s Ikast, hvor symaskiner var en naturlig del af tilværelsen. Efter mange år i efterskoleverdenen i Thy startede hun virksomheden Tordenvand i 2012, som siden kom til at danne grundlag for butikken Design Agger.

Ud over vores egen kollektion af kvalitetstøj finder du i vores fysiske butik i Agger også up-coming designs, kunsthåndværk, keramik, fotokunst, strik, plakater, malerier m.m., som er “Made in Denmark”.

Vi lægger stor vægt på at kunne tilbyde varer, som er fremstillet i Danmark, og som ikke er mainstream-varer. Vi har desuden en del varer, som er helt unikke, eller som er fremstillet i et begrænset oplag og signeret og nummeret.

Christina Normand Bislev

Medejer

Berith Fyhring

Medejer

 

 

 

MADE IN DENMARK

Sådan begyndte det

En smuk sommermorgen i 2016 åbnede butikken Design Agger for første gang.

Berith havde lejet et butikslokale i Agger med henblik på at sælge egne producerede produkter af elmetræ og indkøbstasker af genbrugstekstil. Sortimentet blev suppleret med kommissionsvarer fra omkring 25 andre iværksættere, unge studerende og lokale kunstnere.

Fra nytåret 2019 kom Christina ind i billedet. Men en uddannelse som design teknolog stod det klart, at et tekstil-eventyr var på vej. I Design Agger designer og producerer vi derfor styles under vores eget slow-fashion brand.

Fokus på bæredygtighed

Vores passion for genbrug og en ansvarlig anvendelse af allerede eksisterende materialer sætter stort præg på vores designs og produktion.

Vores mission er at skabe og sælge bæredygtigt kvalitetstøj i et tidløst design, som er delvist upcycled – delvist custommade. Vi bestræber os på at kunne tilbyde vores kunder et miljørigtigt alternativ til det øvrige tøjmarked, hvor vi holder fokus på en ansvarlig udnyttelse af ressourcer til gavn for den bevidste forbruger.

Nøgleord for Design Agger er: slow living, value for money og less is more.

 

Zero waste pattern og genbrug

I vores designproces skaber vi bl.a. mønstre ud fra konceptet zero waste, som betyder, at vi udnytter materialerne bedst muligt for at undgå spild.

Genanvendelse af materialer er også en vigtig grundpille for os. Vi har indgået et samarbejde med forskellige genbrugsforretninger, som hjælper os med at skaffe denim, skjorter m.m., og vi giver så til gengæld 1 % af vores overskud retur til velgørende formål.

Andre styles er skabt som custommade, hvilket betyder, at vi har mulighed for at tilpasse tøjet til dig, og du har selv stor indflydelse på, hvordan dit nye tøj skal se ud.

Har du et ønske om at få syet dit tøj efter mål, eller har du brug for specielle tilretninger, så finder vi sammen en løsning på det.  Se eksempel her på valgmuligheder til fx T-shirts: Custommade

Intet tekstil forlader Design Agger som affald. Brugbare rester fra produktionen gives til skoler m.m., mens de mindste fraklip recirkuleres og bliver til nye fibre, der kan væves eller strikkes af.

Åbent i butikken

Vores fysiske butik finder du i det naturskønne Thy, – blandt surfere også kendt som “Cold Hawaii”. Vi holder til i Agger ganske få meter derfra, hvor du får sand og vand i skoene. Adressen er: Vesterhavsvej 6, Agger, 7770 Vestervig.

I højsæsonen er der åbent hver dag 10 – 17.

Resten af året har vi åbent onsdag og fredag 14 – 17, samt lørdag og søndag 11 – 14.